Tuesday, February 2, 2010

Friday, January 29, 2010

Adik Beradik

Seorang tua yang mempunyai 2 orang anak mewariskan dua ekor kuda kepada anaknya (Azwan dan Aznil).

Setelah orang tuanya meninggal, dua anak ini berbicang tentang bagaimana untuk membezakan kuda mereka,

Azwan : ekor kudaku akan ku potong biar berbeza dari kudamu

Aznil : baiklah, jadi kita akan senang membezakan kuda kita.

Tidak beberapa lama kemudian, kuda Aznil juga terputus ekornya

Aznil : Bagaimanakah caranya untuk membezakan kuda kita ni sekarang?

Azwan : Aku tak tahu, bagaimana kalau kita jumpa pakar kuda untuk mendapatkan pandangan

Aznil : Baiklah.

Mereka pun pergi berjumpa pakar kuda tersebut. Setelah memeriksa kedua-dua ekor kuda itu lebih satu jam, pakar kuda itu keluar dan memberitahu hasil penelitiannya.

Pakar Kuda : Cara membezakan kuda kamu senang saja, kuda yang putih ini lebih tinggi satu sentimeter daripada kuda yang hitam.

Azwan dan Aznil sangat gembira dengan kehebatan pakar kuda tersebut.

Missing Husband Report

A lady went to the police station to file a report for her missing Husband:

Lady: I lost my Husband
Inspector: What is his height
Lady: I never noticed
Inspector: Slim or healthy
Lady: Not slim can be healthy
Inspector: Colour of eyes
Lady: Never noticed
Inspector: Colour of hair
Lady: Changes according to season
Inspector: What was he wearing
Lady: Suit/casuals I don’t remember exactly
Inspector: Was somebody with him..????
Lady: Yes my Labrador dog, Calvin, tied with a golden chain,
height 30 inches, healthy, blue eyes, blackish brown hair,
his left foot thumb nail is slightly broken, he never barks,
wearing a golden belt studded with blue balls, he likes
non veg food, we eat together, we jog together….

And the lady started crying…..

Inspector: Let’s search for the dog first..!!!!

Marriage Humor

Wife : 'What are you doing?'

Husband : Nothing.

Wife : 'Nothing...? You've been reading our marriage certificate for an hour.'

Husband :'I was looking for the expiry date.'


-------------------------------


Wife : 'Do you want dinner?'

Husband : 'Sure! What are my choices?'

Wife : 'Yes or no.'


-------------------------------

Wife: 'You always carry my photo in your wallet. Why?'

Hubby: 'When there is a problem, no matter how great, I look at your picture and the problem disappears.'

Wife: 'You see how miraculous and powerful I am for you?'

Hubby: 'Yes! I see your picture and ask myself what other problem can there be greater than this one?'


--------------------------------------------------------


Stress Reliever Girl: 'When we get married, I want to share all your worries, troubles and lighten your burden.'

Boy: 'It's very kind of you, darling, but I don't have any worries or troubles.'

Girl: 'Well that's because we aren't married yet.'


------------------------------


Son: ' Mum, when I was on the bus with Dad this morning, he told me to give up my seat to a lady..'

Mom: 'Well, you have done the right thing.'

Son: 'But mum, I was sitting on daddy's lap.'


________________________________

A newly married man asked his wife, 'Would you have married me if my father hadn't left me a fortune?'

'Honey,' the woman replied sweetly, 'I'd have married you, NO MATTER WHO LEFT YOU A FORTUNE!'


------------------------------------------------------------


Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever

The guy replies: 'Thanks for the early warning.'


-------------------------------

A wife asked her husband: 'What do you like most in me, my pretty face or my sexy body?'

He looked at her from head to toe and replied: 'I like your sense of humor!'


-----------------


Son asked his mother the following question:

"Mom, why are wedding dresses white?" The mother looks at her son and replies,

"Son, this shows your friends and relatives that your bride is pure."

The son thanks his Mom and goes off to double-check this with his father.

"Dad why are wedding dresses white?"

The father looks at his son in surprise and says,

"Son, all household appliances come in white."

Cara H1N1 Merebak ???

Agak-agak la, adakah ini caranya wabak selesema babi H1N1 merebak?



Sumber gambar : www.thechive.com

Warkah Cinta Seorang Rocker

Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain. Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!



Yang Benar,

RockerSejati

21st Century FACTS

1)Our communication - Wireless
2)Our phones - Cordless
3)Our cooking - Fireless
4)Our food - Fatless
5)Our Sweets - Sugarless
6)Our labor - Effortless
7)Our relations - Fruitless
8)Our attitude - Careless
9)Our feelings - Heartless
10)Our politics - Shameless
11)Our education - Worthless
12)Our Mistakes - Countless
13)Our arguments - Baseless
14)Our youth - Jobless
15)Our Ladies - Topless
16)Our Boss - Brainless
17)Our Jobs - Thankless
18)Our Needs - Endless
19)Our situation - Hopeless
20)Our Salaries - Less and less